No #2: MARKETINGUL: continuare Resursele umane-Aurul din firma ta!

marketing

No#2 Marketing:Resursele umane-Aurul din firma ta!

Mergem mai departe cu cea de-a doua componenta foarte importanta din companie, Marketingul.

marketing

 

In zilele noastre nu mai rezista nici un business fara un plan de marketing bine pus la punct. De aceea vedem constant in jurul nostru afaceri care se deschid si se inchid in cateva luni, e clar ca nu au avut un plan de marketing.

Adica, in mod clar nu a fost studiata piata din segmentul respectiv, nu a fost facuta o analiza a oportunitatii, a concurentei, a politicii de preturi, a costurilor reale ala afacerii,…etc. Si atunci, FALIMENT! S-au terminat banii si gata, inchis!

Nu mai suntem in anii ’90, ani in care orice boutique deschideai, mergea si puteai vinde orice!

Ne-am aliniat la o piata concurentiala. In orice domeniu ai vrea sa devii acum antreprenor, exista deja concurenta, slaba sau puternica; de aici trebuie inceput si de aceea, daca ai ideea de business, dar nu ai experienta, mai bine platesti o firma de consultanta sa te ajute, te va costa mai putin decat sa faci greseala dupa greseala pana ramai fara resurse!

La fel si cu partea de Marketing: daca nu te pricepi, nu te apuca acum sa testezi, te va costa foarte mult sa gresesti. Vei irosi mult timp si bani sa inveti din greseli.

Pare la indemana sa-ti faci singur o campanie Facebook Ads, Facebook sugereaza continuu sa dai „boost post” pentru 80 de lei pe zi sa ajungi la cateva mii de potentiali clienti, dar te vei pacali!!! Vei avea niste costuri enorme, iar rata de conversie va fi foarte mica, deoarece tu cu siguranta nu ai targetat corect publicul tinta. Te vei imbata cu faptul ca facebook iti arata ca reclama ta are cateva mii de afisari!!! Afisari nu inseamna vizualizari!!!

Apoi vizualizari fara un click care sa-l aduca in siteul tau, sa vada produsele si serviciile tale = 0 barat!!!

Nu insist pe detaliile tehnice cu cateva zeci de indicatori ce trebuiesc urmariti intr-o campanie de Facebook, voi scrie un articol separat!

Si atunci, apeleaza la o Agentie de Marketing Digital, care te va ajuta sa ai un plan de marketing bun, se va asigura ca prezenta ta in online este una eficienta, de la site pana la Social Media, de la Google pana la LnkedIn, daca este cazul, din Facebook pana in YouTube, din Instagram pana in Twitter, …si tot asa. Poate ai nevoie de content (continut), care trebuie scris de un copywritter si promovat de influencers...etc.

 

Piata a evoluat foarte mult si nu mai e timp de joaca si de incercari, concurenta te va inghiti, oricum e cativa pasi inaintea ta si s-a lovit deja de tot felul de probleme in piata.

Foloseste resursele pe care le ai cat mai eficient si cat mai eficace!!!

Mult Succes!!!

Paste Fericit!!!

 

#LoveToShare #SebastianPOPA #DigitalAdvert #Antreprenoriat

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: